Bij boomkweker Poppelaars in Zundert was er op 14 oktober vroeg al een bijzondere drukte van belang. Dat kwam door de geplande verwijdering van 900 m2 asbestplaten op een bedrijfsgebouw door +Calculatie én de aanwezigheid van een team van Radio 1 om de asbestverwijdering live te volgen.

NPO: Radio 1 verzorgde in de loop van de morgen vanaf deze locatie vier korte uitzendingen, waarvan de eerste al voor half zeven. Centraal stond de verwijdering van asbest, die landelijk gezien te langzaam verloopt.

Een LTO-bericht over de te trage asbestsanering trok in alle media veel aandacht, ook in radio en televisie. Op het bedrijf van Poppelaars stonden de nieuwe dakplaten al klaar om het dak weer ‘dicht’ te maken en een dezer dagen te voorzien van rond 90 vierkante meter zonnepanelen. Hiermee kan de boomkwekerij binnenkort energieneutraal werken.

+Calculatie voerde voor Boomkwekerij Poppelaars het volledige asbestsanerings-traject uit en wij zijn dan ook bijzonder trots dat dit project landelijke media-aandacht heeft gekregen. Hieronder treft u de links aan naar de nieuwsartikelen gepubliceerd door NOS en LTO. Tevens kunt u het volledige radioverslag terugluisteren door op de onderste link te klikken.

Links

Artikel NOS | Asbest ‘sluipend probleem’ voor noodlijdende boeren

Artikel LTO Nederland | Het dak gaat eraf in Zundert

Uitzending NOS radio | item Nationaal Deltaplan sanering Asbest
In de uitzending van 06:00 uur op de volgende tijden:
– 12:30
– 48:00
– 1:15:25
– 1:42:35
– 2:00:35
– 2:36:04